По какво се различават офис от гейминг столовете?

Геймърските столове са проектирани да осигуряват комфорт на запалените по гейминга играчи през дългите часове игра. Тоест, предназначени са основно за отмора, игри и забавления.

От своя страна офис столовете са проектирани за работна среда и са предназначени за хора, които седят през целия ден пред компютъра, но не за да се забавляват, а за да работят.

Предимства и недостатъци на офис столовете

Едно от основните предимства на офис столовете е, че се грижат за вашето здраве. Те разполагат с добра лумбална опора, удобни подлакътници и висока облегалка за глава и се грижат за по-правилната ви стойка.

Така намаляват рисковете от мускулно - скелетни нарушения, които биха могли да се появят в резултат от седенето в една поза дълго време.

Повечето модели офис столове са проектирани да се адаптират към височината, теглото и морфологията на седящия на тях и разполагат с механизми за регулиране.

Друго предимство на ергономичния офис стол е, че ви осигурява свобода на движенията.

Те са проектирани да бъдат практични и най-вече да осигуряват едновременно удобство и отлична мобилност. Така, докато работите можете лесно да се придвижвате, без да ставате от стола и да се накланяте в удобна за работата ви поза.

Няма как да подминем и удобството и комфорта на офис столовете. А те наистина могат да ви осигурят необходимия комфорт по време на работа.

Освен подкрепата на врата и гърба, която предлагат, моделите от по-високия клас се изработват от високотехнологични мрежести материали, които не запотяват и са със седалки от мемори пяна, която не се деформира и “запомня” формите на тялото.

Като недостатък можем да споменем, че ергономичните офис столове с високо качество от висок клас са малко по-скъпи като цена от геймърските столове.

Но трябва да отбележим, че това е наистина относително, тъй като на пазара се предлагат и гейминг столове на доста висока цена и в същото време могат да открият офис столове на изгодни цени.

Предимства и недостатъци на гейминг столовете

Както споменахме по-горе в материала, геймърските столове са специално проектирани да увеличат максимално удобството и комфорта на геймърите така, че те да могат да се съсредоточат напълно в играта.

В този ред на мисли едно от големите им предимства е, че разполагат с изключително много допълнителни екстри.

Тъй като са проектирани да се използват много дълго време за игра, почти всички модели гейминг столове разполагат с дълга облегалка, която гарантира, че целият ви гръб има добра опора.

Разполагат и с меки подлакътници, страхотна опора за главата, а има модели, които повече приличат на луксозна седалка на спортен автомобил, отколкото на гейминг стол.

И ако сега си кажете, че повечето от екстрите ги имат и офис столовете, веднага ви казваме, че грешите.

Защото освен основните екстри, геймърските столове разполагат и допълнителни поддържащи възглавници, които се закрепват с презрамки към стола.

Освен това, игралните столове предлагат възможност за облягане назад на 180 градуса, което на практика означава, че можете да легнете на стола и да играете в легнало положение.

И още нещо. Геймърските столове или поне повечето модели от високия клас имат функции за отопление, вградена функция за масаж, RGB осветление, изход за слушалки, вибрация и дори вградени високоговорители.

Не е за подценяване и креативния дизайн на столовете за гейминг, който се отличава с ярки, атрактивни цветове, лога и бродирани символи.

За разлика от офис столовете обаче, при геймърските възможностите за регулиране е малко по-ограничена. Това се дължи основно на факта, че производителите се фокусират основно върху две неща при производството на столове за игри: на формата и на комфорта.

Друг минус, ако можем така да го наречем, че формата им не позволява да си вдигнете краката. Не че това е кой знае какъв проблем, но когато играете с часове и ви се прииска да смените позата, като си вдигнете краката няма да можете да го направите комфортно и удобно.

От какво зависи правилния избор и към какво да се насочите?

Откровено казано, и гейминг, и офис столовете са удобни, функционални и ергономични. Затова единствено от вас зависи на кой от двата вида ще се спрете.

Важното е, преди да направите окончателен избор да се запитате за какво ще използвате стола основно.

Ако обичате игрите и честичко играете с часове наред, без да станете от стола, тогава е добре да разгледате предложенията на магазините като Експедо за гейминг столове.

И обратно. Ако ще използвате стола основно за работа или за да подготвяте уроците си, офис столовете са по-подходящия избор.

В заключение: Офис или гейминг стол?

В крайна сметка, няма победител в “този мач”. Казано иначе, няма по-добър или по-предпочитан стол, тъй като всичко зависи от вашите критерии за избор.

От вас и от начина, по който ще използвате стола зависи дали ще ви е по-удобен офис стола или този за геймърски игри.

И все пак, ето няколко последни съвета, преди да се разделим.

Ако търсите оптимална ергономичност вместо естетика и персонализация и допълнителни екстри, без колебание можем да ви препоръчаме да заложите на ергономичните офис столове.

Ако търсите стол, на който да работите, да подготвяте домашните си, но и който да можете да ви осигури комфорт, ако от време на време играете на компютърната игра или на конзолата, тогава можете отново да се спрете на офис стол от висок клас, тъй като той се вписва по-лесно в домашната среда.

Но ако сте геймър, про - геймър и прекарвате в игра повече от 8 часа на ден пред компютъра в игри, тогава, без да се замисляме ви препоръчваме да разгледате и да се спрете на подходящия за вас вид и форма гейминг стол.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент
Product added to wishlist

С използването на сайта ни Вие се съгласявате с условията ни за "Бисквитките"